Yogahold på Amager

T-Yoga ligger på hjørnet af Kastrupvej og Lemnosvej, 2300 Kbh. S.

Læs om de forskellige holdtyper længere nede i dette afsnit.

For at booke plads på hold, bedes du oprette en bruger under fanen ”booking” eller trykke på knappen nedenunder.

Bookingsystemet hedder Supersaas, og den første mail, du får efter oprettelse af bruger, lander muligvis i spam/reklame, så tjek lige der. Og så er du i gang.

Book hold

YIN YOGA

Yin yoga er den mere stille og passive yogaform. Yin yoga er for alle.
I Yin yoga skal du prøve at være til stede i nuet og fokusere på dit åndedræt.
Vi bliver i strækkene i lang tid, alt fra 2 til 5 minutter i hver stilling.

I de fleste yin stillinger ligger eller sidder du med afspændte muskler, giver efter og strækker bindevævet. Yin yoga handler ikke om styrke, men mere om at kunne slappe af i musklerne, i de fleste stillinger. Der findes også yinstillinger hvor du er muskulær aktiv. Det handler om at finde sig til rette i stillingerne, måske med en blok, et tæppe, en bolster eller et bånd eller hvad der skal til for at få den rigtige støtte. Der er ofte et alternativ til en stilling, hvis ikke lige stillingen passer til din krop. Alle kroppe er forskellige. Det handler om at mærke efter og finde fokusområdet. Det bliver en opdagelse gennem kroppen og sindet, hvis du giver dig selv lov til at mærke efter.

Når vi holder strækkene i længere tid, stimuleres bindevævet, som er et støttevæv til dine muskler, knogler, led og organer. Dette bidrager til at øge mobiliteten i kroppen. Ifølge den kinesiske medicin stimulerer vi meridianbanerne eller energibanerne i kroppen, når vi strækker bindevævet, og dermed stimulerer vi organerne og skaber balance i krop og sind. Vi slutter med afspænding – Shavasana.

Har du uro i sindet eller er stressramt kan yin yoga hjælpe dig ud af dit hoved og ned i din krop.

HATHA YOGA

Hatha yoga er den klassiske form for yoga.

Det er en blanding af åndedræt, nakke- og skulder stræk, stræk af resten af kroppens muskler. Der er altid solhilsener, som er gentagelser af de samme stillinger i et flow, som giver varme, måske sved på panden og giver energi. Derudover laver vi bagoverbøjning, forover bøjninger, tvist, balancestillinger, omvendt stående stillinger m.m. Jeg plejer at have et tema i fx en måned, så du kan nå at lære en art af yogastillinger, det kunne fx være hovedstand eller andre lidt mere krævende stillinger vi arbejder med i en periode.

Alle stillinger med det formål at gøre dig mere smidig, stærk og udholdende og måske modig…

Stillingerne er med til at forbedre din kropsholdning og styrke dine muskler.

I hatha yoga bruger vi ofte ”props”, som kan være bånd, blokke, bolster eller tæpper afhængig af hvad dagens program byder på. Altid en kort afspænding – Shavasana.

YOGA FOR MÆND

I disse yogatimer laver mænd yoga med andre mænd, så du skal ikke ”præstere overfor smidige piger…”! – som er det der måske holder mænd tilbage fra yogaklasserne, har jeg hørt.

I disse timer bliver du både præsenteret for både Hatha Yoga og Yin yoga (læs om yogaformerne her ved siden af). Mænd har ligesom kvinder stor glæde af både Hatha yoga og Yin yoga. Forskellen kan ofte ses i styrken, og nogle gange i smidigheden. Og altid en kort afspænding – Shavasana

SENIORYOGA

Senior/stoleyoga er for dig der synes at det kan være lidt svært at komme op og ned fra gulvet i de andre yogatimer, eller har en eller anden begrænset mobilitet.

Her laver vi bevægelse og yoga bl.a. siddende på en stol for arme, ben, ryg, nakke, skuldre og fødder. Vi laver også yoga stående, men ikke liggende på gulvet.

Derudover laver vi altid balancetræning, da det er vigtigt at træne balancen og styrke anklerne, for at mindske risikoen for at falde.

Alle hold kan købes som forløb af varierende længder.
Alle resterende pladser sælges ved klippekort og enkelttimebetaling.

Derudover laver jeg workshops ind i mellem, se på Facebook og i bookingssystemet eller send mig en mail. En workshop varer 2½ til 3 timer og har ofte et tema, det kan være yin yoga eller hatha yoga. Det er ren selvforkælelse at bruge en hel formiddag (eller eftermiddag) på dig selv.

Har du spørgsmål eller andet, send mig en besked.

Du kan se priserne her.